header_blue
ГОЛОВНА СТОРІНКА ІСТОРІЯ ЦЕНТРУ АДМІНІСТРАЦІЯ КОНТАКТИ ПОСЛУГИ ФОТО
 

Випробувальна лабораторія
«ПРОД-ЛЕГ-ТЕСТ»

 

ВЛ акредитована на відповідність ДСТУ ISO/IEC 17025 на незалежність та технічну компетентність в НААУ, чим засвідчується  гарантія якості робіт, що досягається функціонуванням системи якості, яка передбачає:

  • достовірність результатів вимірювань та випробувань (забезпечується адміністративною та фінансовою незалежністю від виробників (постачальників) продукції, споживачів продукції);
  •   застосування стандартизованих методик випробувань;
  •   нормування точності вимірювань та випробувань (забезпечується своєчасною повіркою засобів вимірювальної техніки, атестацією засобів вимірювальної техніки).

У ВЛ функціонує 5 груп:

  1.      група фізико-хімічних випробувань;
  2.      група радіологічних випробувань;
  3.      група хроматографічних випробувань;
  4.      група по визначенню токсичних елементів;
  5.      група мікробіологічних випробувань.

 

 

Показники за якими проводиться аналіз продуктів харчування та промислової продукції:

    фізико-хімічні та органолептичні показники, які характеризують споживчі властивості продуктів харчування (сухі речовини, вологу, леткі речовини, жир, білок, загальний азот, цукор, цукрозу, лактозу, редукувальні речовини, кофеїн, вітамін, кислотність, лужність, показник окислюваності; масові концентрації: вільних кислот, сивушного масла, альдегідів, естерів та ін.) та показники безпеки (об`ємна частка метанолу; вмісти: нітритів, нітратів, гістаміну та ін.) та ін.;
     

 

Показники, які визначаються хроматографічним методом:

    •   показники, які визначаються хроматографічним методом:
      -залишкові кількості пестицидів – 70 (згідноДСанПіН 8.8.1.2..3.4-000-2001);
      •     мікотоксини - 8;
      •      N-нітрозаміни – 2;
      •      гормональні препарати - 4;
      •      барвники – 8;
      •      підсолоджувачі – 2;
      •      консерванти – 4.
  • показників солей важких металів та токсичних елементів (ртуть, миш`як, свинець, кадмій, мідь, цинк, олово, залізо, нікель, бор та ін.);
  • радіологічних показників: у продуктах харчування (цезій-137, стронцій-90); в будівельних матеріалах та сировині, у глиняному, порцеляно-фаянсовому та скляному посуді (калій – 40, торій-232, радій – 2);
  • мікробіологічних показників  - продуктів харчування та парфумерно-косметичної продукції (мезофільні аеро- і факультативно-анаеробні мікроорганізми, КУО в 1г (МАФАМ), бактерії групи кишкових паличок (колі форми, колі-індекс, БГКП), Staphylococcus aureus, ентеробактерії, Escherichia coli, Bacillus cereus, Clostridium perfrindens, сульфітредукуючі клостридії, Proteus, ентерококи, Pseudomonas aeruginosa, молочнокислі мікроорганізми, дріжджі, плісневі гриби, збудники «картопляної» хвороби хліба), вміст плісеней по Говарду, Clostridium botulium, патогенні мікроорганізми в т.ч. сальмонели, промислові стерильність. Антибіотики: тетрациклінової групи, стрептоміцин, пеніцилін).

 

Для постійного забезпечення  точності результатів випробувань фахівці лабораторії постійно беруть участь у міжлабораторних порівняльних випробуваннях «Проф-Тест», організованих Національним аналітичним центром України.

Ми запрошуємо до співпраці усіх зацікавлених у випуску якісної продукції і здобутті нових теоретичних і практичних знань щодо методів випробувань. Якщо  у Вас є пропозиції щодо співпраці, або потреба у наших послугах – раді Вас вислухати і допомогти!

 

Начальник лабораторії Кулько Ніна Володимирівна

вул. Орджонікідзе, 23, каб 406, 
тел. (056) 407-09-37;
факс (056) 407-08-03;
моб.тел (067)539-04-38
E-mail: dcsms@ukrpost.ua, prod-test@yandex.ru


 


НОВИНИ

Архів новин 2014

Архів новин 2013

Архів новин 2012

Архів новин 2011

Архів новин 2010

Архів новин 2009

3

4

2

2

2

 

© 2017 ДП “КРИВБАССТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”